Dagtocht naar Can Ginebreda 30 mei 2019

19-5-2019

Dagtocht donderdag  30 mei naar el Bosc de Can Ginebreda

 

Aldaar heeft de kunstenaar Xicu Cabanyes in de loop van vele jaren een beeldentuin gemaakt met door het bos en het land geïnspireerde voorstellingen.

Het park is gelegen in de gemeente Porqueres langs de Carretera de Mieres en is ongeveer vier hectaren groot en geopend van 9.00 tot 18.00. 

Ieder gaat op eigen gelegenheid  en neemt de tijd voor deze dagtocht welke  wellicht begint met een korte  pauze en koffiestop aan het meer van Banyoles .

Vanaf Banyoles  gaat  de weg richting  Mieres en Santa Pau  en ongeveer bij KM 26.3 is er aan de linkerzijde van de weg  een bord dat wijst naar Can Ginebreda.

Een smalle weg volgt en bij een splitsing rechts aanhoudend komen we bij een parkeerruimte voor de toegangspoort tot Can Ginebreda

NB: Om in het park  binnen te komen moet   iedere persoon  vier 1-euro-munten in een automaat stoppen waarna de poort gepasseerd kan worden.

Goed weer ,een goed humeur ,een fototoestel, vier 1-euro-munten   en enige versnaperingen  voor de wandeling door deze in het bos geplaatste tentoonstelling veraangenamen het verblijf.

Na het park kan men  een kort bezoek brengen aan het dorp Mieres en/of  het iets verder gelegen dorp  Santa Pau   en vandaar kan men doorrijden naar Olot, alwaar de gezamenlijke lunch is gepland omstreeks 13.30  in  Restaurant La Deu gelegen aan de Carretera de la Deu s/n (sin numero).Terug naar nieuws