Dagtocht naar Besalu en Palera 11-10-2018

15-9-2018

Dagtocht naar Besalù en Palera 11-10-2018

Op donderdag 11 oktober is het plan om met de auto in de richting van Olot te gaan en onderweg even een afslag te nemen naar  het meer van Banyolas voor een kopje koffie om daarna door te rijden om het meer langs de kerk van Porqueres, de Iglesia de Santa Maria, naar Besalù waar men de  tijd kan nemen voor een wandeling over de antieke brug door de stad en er te winkelen of een bezoek te brengen aan de oude synagoge.

Na Besalù is de lunch gepland omstreeks  13.30 in El Claustre de Palera,waar de voormalige kok van Restaurant La Gamba in Palamòs een restaurant heeft  in het oude Monestir de Sant Sepulcre  dat in de historie voor het eerst wordt genoemd in 979.De kerk van het voormalig klooster is gerestaureerd en dateert van 1085 en wordt dezer dagen gebruikt voor o.a. bruiloften.

Op de website van het restaurant  ( zie Els Gormands Figuerencs) zijn vele wetenswaardigheden te vinden.

Palera wordt niet vermeld in iedere tomtom en volgens de website is het gelegen op 42gr  13.557 N en 2gr  41.951 E.

Een ieder vult de dagtocht in naar eigen believen  maar om de weg naar het restaurant te vinden is enige aanwijzing gewenst.

Vanaf Besalù neemt men de weg naar Beuda via de GI 5235 en ergens halverwege deze weg is er een klein bord met de naam Palera linksaf en vlak daarbij staat een beschrijving  door het bos naar het Monestir de Sant Sepulcre.

Fraai weer kan niet worden geregeld ,maar hoe dan ook: het kan een mooie dag zijn.Terug naar nieuws