Zomerlunch 14 juni 2018

18-6-2018

ZOMERLUNCH op donderdag 14 juni 2018.

De evenementencommissie had het oog laten vallen op het restaurant in de urbanisatie Vall Repos om de laatste bijeenkomst van de vereniging te vieren voor de zomermaanden.

Door de relatieve onbekendheid met deze locatie had een aanzienlijk aantal deelnemers moeite om het restaurant te vinden maar uiteindelijk waren allen die zich hadden gemeld aanwezig.

Tot onze vreugde was het een zonnige dag en kon de ontvangst en lunch geheel in de buitenlucht plaatsvinden.

In totaal waren er 81 deelnemers,waarvan enkele introducees.

Met cava en de gebruikelijke olijven,chips en fuet werden de deelnemers ontvangen.

Jordi Aguilar,de gitarist,toonde bij de aanvang van de bijeenkomst zijn talent in het bespelen van de gitaar en zijn veelzijdigheid.

De lunch met enkele tapas en daarna een keuze uit twee vleesgerechten en een visgerecht was,zoals in de aankondiging vermeld, eenvoudig doch voedzaam.

Er waren voldoende geschikte dranken en de algehele indruk was dat het een goede bijeenkomst was op een ongewone locatie.

Na het dessert speelde Jordi Aguilar de sterren van de hemel en hij slaagde er in om een aantal deelnemers op de dansvloer te krijgen.

Laat in de middag gingen de laatste deelnemers huiswaarts met de herinnering aan een gezellige dag.

Zoals een van hen opmerkte: de muziek was toch iets beter dan de lunch.

Na de zomermaanden zien we elkaar weer in september voor de puzzelrit en het golftoernooi.

PS:De geluidsinstallatie was niet geschikt voor deze omgeving en daardoor konden de gebruikelijke vriendelijke woorden van welkom door de voorzitter door een deel van de aanwezigen niet goed worden gehoord en het verzoek werd gedaan om de inhoud daarvan weer te geven,hoewel het een geïmproviseerde welkomstrede was.

De werkelijkheid kan niet worden weergegeven,maar hieronder volgt een verslag. 

Dames en Heren,

Leden van de VNPG en introducees.

 

Welkom op deze traditioneel  laatste bijeenkomst van onze vereniging voor de zomermaanden.

Voor mij is het de elfde keer dat ik u mag welkom heten  en  iets mag vertellen ter lering ende vermaak voordat we elkaar weerzien na de zomer.

Mij wordt wel eens gevraagd: hoe doe je dat nou ,elke keer iets anders vertellen en iets om over na te denken en als tweede vraag : waarom vertel je geen grap?

In mijn jonge jaren heb ik als Leids student kennisgemaakt met grappen  die ik als Roomse Brabander uit Wassenaar meestal niet grappig vond en niet onthield op een na die ik twee jaar geleden heb verteld. 

Als ik dat nu weer vertel is er vast iemand die zegt :

Je merkt nu toch dat zijn houdbaarheidsdatum nabij is.

Misschien doe ik het wel straks.

De dagelijkse praktijk geeft vele verhalen van herkenning.

In Rüdesheim ging een man naar zijn dokter met jeuk van onderen  en de verpleegkundige zei :doet u uw broek alvast naar beneden, de dokter komt zo.

De dokter,met zo'n goud brilletje, kwam en keek van onderen en zei: 

Ach,sind Sie es Herr Geheimrat. 

 

In Sumatra omstreeks 1985 zag ik in een koloniaal hotel dat een beetje leek op deze uitspanning in Vall Repos een koperen bord met in het Nederlands: 

Elke gast brengt vreugde aan,zij bij het komen ,zij bij het gaan.

We bevinden ons hier op een plek met geschiedenis.

De Gavarres,waar al meer dan 20 jaar een plan is om er een vierbaansweg omheen te maken van 100 km (Palamòs,llagostera,Girona,La Bisbal d'Emporda ,Palafrugell,Palamòs)en misschien maak ik dat nog mee.

Ook hier in Spanje leefden zo'n 40.000 jaar geleden Neanderthalers ( o.a.Asturia,Serinya) en waarschijnlijk hebben alle aanwezigen 1,5 tot 4 % van hun DNA.

4000  jaar geleden was hier een volk dat een hunebed kon bouwen en dat vinden we in de nabije Cova d'en Daina.

In de 9de eeuw kwamen Visigoten uit Oost-Europa naar Zuid-Frankrijk en Noord-Spanje en die werden ook wel Gotelanen genoemd en dat zou de oorsprong kunnen zijn van het woord Catalanen.

Sommige afstammelingen van deze Gotelanen  hebben nu een regering van nationalisten en socialisten,een combinatie die vooral de ouderen onder ons  aan het denken kan zetten. 

Merkwaardig is het feit dat zij niet anderen maar elkaar verplichten een geel vignet te dragen.

Hopelijk komt er wijsheid en komend jaar zal dat blijken.

Aangezien de toekomst ons niet bekend is ,is het  verstandig om van elke dag het beste te maken met goede voornemens,elkander bijstaan en humor.

Elke morgen een bruine boterham met een dikke plak Alzheimer en af en toe een Chateaubriand met immer een halfvol glas.

Hendrik Groen gaf de goede raad ,tijdens zijn pogingen om iets van het leven te maken,om er voor te zorgen rood te staan op het moment van heengaan.

Ik zal u nu toch niet onthouden de enige grap die ik heb kunnen onthouden. 

Twee oude heren op een bank in het park zaten te praten over voetbal en de kleinkinderen en dat ze niet zo goed ter been meer waren  en bezoek aan de sportzaal en een van de twee vroeg de ander : hoe vaak doe jij het  nog ? 

De ander zei: nou,  eens per maand ,dus elf keer per jaar. 

Maar een jaar heeft toch twaalf maanden?

Dat is waar, zei de ander, maar  mijn buurman helpt me en die is in augustus op vakantie.

Over twee jaar zal ik dit weer vertellen.

Dames en Heren,

Ik hoop dat we elkaar na de zomermaanden in goede gezondheid terugzien na deze eenvoudige doch voedzame maaltijd en wens u een bijzonder gezellige middag.Terug naar nieuws